Близо 230 служители на МВР ангажирани с охраната на местните избори в Силистренска област

В ОДМВР-Силистра е създадена организация за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите и опазване на обществения ред при подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г. и при втори тур на 5 ноември 2023 г.  В охраната на изборния процес пряко са ангажирани близо 230 служители на ОДМВР-Силистра, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и РД „Гранична полиция”.

Във всички изборни места са извършени предварителни охранителни и противопожарни проверки. Предприети са действия за обезпечаване на реда и охраната на изборните материали, устройствата за електронно гласуване и изборните помещения при подготовката, произвеждането и до окончателното приключване на изборния процес.

Създаден е оперативен щаб, оглавяван от директора на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков, който ръководи и координира силите и средствата на областната дирекция по обезпечаване на сигурността и обществения ред.

Предприети са мерки за осигуряване на ефективен пътен контрол и въвеждане на необходимата организация на движение по маршрутите и около местата за подготовка и произвеждане на изборите.

За да могат гражданите, които не притежават валидни лични документи поради различни причини да упражнят правото си на глас, паспортните гишета ще работят на 28 октомври от 08:30 до 17:00 часа и на 29 октомври от 08:30 до 19:00 часа.

Сигнали за престъпления или нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на  изборния процес, могат да се подават на денонощната телефонна линия – 086/886 331, и имейл [email protected] в ОДМВР-Силистра, както и на 02/90 112 98 и имейл [email protected] в Министерството на вътрешните работи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе