Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност вчера в силистренска област

Мащабната акция се проведе на 17 октомври на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, с цел ефективно противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони.

Участваха служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция, както и полицаи от Районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан.

В рамките на операцията са извършени проверки на 632 моторни превозни средства и 883 лица. Проконтролирани са 5 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 8 автосервиза и автоморги, 11 търговски обекта, 8 заложни къщи и 8 питейни заведения. Издирени са 3 лица, обявени за общодържавно издирване. Образувани са 1 досъдебно и 1 бързо производства.

За установени административни нарушения са съставени 146 акта, съставени са също  49 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР.

В Дуловско са разкрити четирима, извършили кражби на селскостопанска продукция. Неправоспособен и в едногодишния срок от наказването му за същото провинение е засечен зад волана на лек автомобил в село Секулово, пак там 35-годишен е установен с нерегистриран мотопед.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе