Силистренец е номиниран в класацията “Будител на десетилетието” на БНР

Изпълнителният директор на образователната организация “Заедно в час” Траян Траянов, който е роден и израснал в Силистра, е сред 10-те номинирани личности в класацията “Будител на десетилетието”. Номинацията на Траянов е споделена с основателя на фондацията Евгения Пеева-Кирова.

Класацията “Будител на десетилетието” се организира от Българското национално радио за поредна година. Десетте личности, които влизат във фиталната класация са избрани от експертно жури, което определя имена или каузи, белязали със своята будителска дейност не просто изминалата година, а последното десетилетие. В журито влизат проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел Ненчев, Елеонора Гаджева, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова.

До 21 октомври е отворено и публично гласуване на сайта на БНР, което ще избере победителят в класацията, събрал най-много гласове. Можете да гласувате за Траян Траянов на този линк.

Останалите номинирани в класацията са проф. Минко Балкански, Георги Господинов, Иво Иванов, Никола Рахнев, Алек Алексиев, Стефан Командарев, Лазар Радков, Стефан и Максим Иванови и Дарин Маджаров. Повече за номинираните, прочетете на сайта на БНР.

Траян Траянов е изпълнителен директор на фондация “Заедно в час” от 2019 г. Той е част от екипа на организацията от нейното създаване през 2010 гoдина. Траян израства в Силистра в семейство на театрални актьори и получава средното си образование в Американския колеж в София. Следва социални науки в Connecticut College, а след това и в Harvard University, където през 2006 завършва своята бакалавърска степен, завършва и магистратура по социология в University of Cambridge. Работи като бизнес анализатор в Ню Йорк, Лондон и Прага. Връща се в България, за да се присъедини към екипа на “Заедно в час”. Организацията е една от най-големите и активни образователни фондации в страната, която работи за това всяко дете в страната трябва да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. Организацията подкрепя учители, развива училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

В своята работа Траян е мотивиран от въпроси като: Как трябва да бъдат организирани училището и класната стая, за да неутрализират ефекта на „лотарията на раждането“ или малшанса да се родиш и растеш в не-градивна среда? Какво може да направи един човек, дете или възрастен, за да надскочи не-градивните мисловни и поведенчески модели, които средата е обусловила?

Кой ще стане „Будител на десетилетието“ ще разберем на тържествена церемония, която ще се проведе и излъчи на празничния 1 ноември в ефира на БНР, bTV и партньорски мрежи на водещи български медии.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе