Проведе се иновационен лагер във филиала на РУ „Ангел Кънчев“ в Силистра

На 03 и 04 октомври 2023 г. във Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“ за седми пореден път се проведе Иновационен лагер.

Темата на Иновационния лагер тази година бе „Активни за развитие на нашите общности“. В Иновационния лагер участваха младежи, представители на шест училища от област Силистра: СУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Силистра, ПГСУАУ „Атанас Буров“, гр. Силистра; ПГС „Пеньо Пенев“, гр. Силистра; гр. Силистра; СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан; ПГМСС „Никола Вапцаров“, с. Средище и СУ „Васил Левски“, гр. Дулово.

Учениците участваха в работни ателиета за допълнителна подготовка по маркетинг и разработване на бизнес модели. Участниците се срещнаха и разговаряха с представители на местния бизнес. Заедно с консултанти оцениха възможностите за развитие на бизнес в региона и разработиха проектите си.

Кметът на община Силистра, д-р Юлиян Найденов, се срещна с участниците в Иновационния лагер и връчи наградите на победителите, както следва:

I място за отбора на ПГСУАУ „Атанас Буров“ с бизнес идея за създаване на Център за спорт, изкуства и обучение „S Factor” ;
II място за отборът на СУ „Й. Йовков“, гр. Тутракан, с разработената идея за разкриване на магазинче „Добруджански вкус”, където местни производители на млечни продукти, тестени изделия, пчелни продукти и винарска изба предлагат своите БИО произведения;
III място за отбора на СУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Силистра, с бизнес идеята за отваряне на ресторант „Fancy Баба Hub” в с. Сребърна с предлагане на традиционни за региона ястия, приготвени от продукти от местни производители. Промотиране на утвърдени за региона празници и обичаи.

Специална награда от Областен информационен център – Силистра получи отборът на ПГС „Пеньо Пенев“, гр. Силистра, с проект за развитие на екотуризма в региона.

Организаторите на Иновационен лагер – Община Силистра, РУО – Силистра и СНЦ „Паралел – Силистра“ сърдечно благодарят за участието на всички и пожелават здраве, успех и нови начинания за участниците.

ИНОВАЦИОНЕН ЛАГЕР 2023 Г. На 03 и 04 октомври 2023 г. във Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“ за…

Posted by Община Силистра on Thursday, October 5, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе