Бюрото по труда в Силистра приема заявления за обучения

Бюрото по труда в град Силистра започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности.
Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професии:

„Касиер” – общо 20 лица;
„Сътрудник в малък и среден бизнес” – общо 20 лица;

Заявление може вече да се подава и чрез електронната услуга разработена от Агенцията по заетостта и Държавна агенция Електронно управление, която може да се намери на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката за Търсещи работа лица „Електронни услуги за търсещи работа лица”, услуга 1956 Включване в обучение на възрастни, чрез бутон „Заяви услугата електронно”.
Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по „Гражданска компетентност” или „Личностна компетентност, социална компетентност и компетентност за придобиване на умения за учене”.

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от следните групи:
● безработни лица с регистрация над 6 месеца;
● безработни младежи до 29-годишна възраст (вкл.),
● продължително безработни лица,
● безработни младежи до 29-годишна възраст (вкл.) без трудов стаж по придобита специалност,
● безработни над 50-годишна възраст,
● безработни с основно, начално и по-ниско образование,
● безработни без професионална квалификация,
● безработни лица с трайни увреждания,
● лица, придобили статут на временна закрила,
● икономически неактивни лица в трудоспособна възраст, регистрирани в ДБТ;

Курсовете ще се проведат в периода октомври-декември, като първата група ще стартира от 17.10.2023г. по професия „Касиер”, а втората на 17.10.2023г. по част от професия „Сътрудник в малък и среден бизнес”.

По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 15 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер до 20 лв. за тези, които живеят в населено място извън град Силистра.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по ПРОЕКТ „ОСИГУРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВЕН ТРУД “, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с Асоциацията на индустриалния капитал в България. В рамките на проекта на минимум 35% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

Срокът за подаване на заявления за обучение за обучение по ПК „Касиер” е до 10.10.2023г. и за ПК „Сътрудник в малък и среден бизнес” – 10.10.2023г.

❗БЮРОТО ПО ТРУДА СИЛИСТРА ПРИЕМА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ОБУЧЕНИЯ Бюрото по труда в град Силистра започва прием на заявления на…

Posted by Областен Информационен Център Силистра on Thursday, September 28, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе