Начало на академичната учебна година във Филиал Силистра на Русенския университет

Откриване на новата академична 2023-2024 година във Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Тържество по връчване на дипломи на абсолвенти. На следващия ден – 29 септември, е церемонията в „Канев център“ в град Русе с акцент – представяне на първенците в различни специалности от „Випуск 2023 г.“ на Русенския университет.

В тържеството в Силистра по покана на директора на Филиала доц. Румяна Лебедова се включиха областният управител Минчо Йорданов, проф. Пламен Даскалов – заместник ректор на Университета, заместник-деканите на три от факултетите в Русе: доц. Анка Кръстева, доц. Светлозар Цанков и доц. Симеон Илиев, както и доц. Валентин Стоянов – директор на Филиал Силистра в периода 2018-2020 г. Студентите и гостите на тържеството бяха приветствани от представителя на държавната власт за област Силистра и от заместника на ректора академик Христо Белоев – почетен гражданин на Силистра.

Випускници от различни специалности получиха дипломите са за завършено висше образование в бакалавърски програми в педагогическите и в инженерните специалности. От името на абсолвентите благодарствено слово изнесе Красимира Недкова – председател на Студентския съвет. С подарък лаптоп от Сдружение „Рицари на доброто“ бе наградена отличничката Атанаска Караолова от филологическото направление. Около 300 са студентите, които тази година ще се обучават във Филиал Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе