Ученици от ПГСУАУ – Силистра с презентация за безопасността на движението в Областна администрация

В Областна администрация Силистра гостуваха ученици от 11 и 12 клас на ПГСУАУ „Атанас Буров“ – град Силистра, за да представят своя мултимедийна разработка във връзка с проведената наскоро европейска инициатива, наречена Седмица на мобилността, и със свързаната с нея кампания за 20 септември – Ден без жертви на пътя в резултат на пътно-транспортни произшествия. Презентацията пред състава на областната администрация направи дванадесетокласничката Симона Димитрова.

В гимназията отношение по темата имат и преподавателите Гергана Тодорова – председател на училищната Комисия за безопасност на движението по пътищата, Диана Ганчева – преподавател по безопасност на движението, и директорката Денка Михайлова. В ПГСУАУ всяка година се провеждат събития, свързани с БДП както през м. септември по повод вече посочения Ден без жертви, така също през м. ноември, през м. февруари и в края на учебната година. Както е известно, тогава е специалният международен ден на европейско ниво, посветен на идеята за намаляване на произшествията на пътя и съответно на жертвите в резултат на тях.

Областният управител Минчо Йорданов отправи специален „Благодарствен адрес“ до учениците и учителите от ПГСУАУ „Атанас Буров“ за активността им по повод проведеното събитие в Областна администрация. Изразено бе и приятното впечатление от факта, че в училището имат специални кътове, където обновяват информацията, отнасяща се до борбата за безопасност на движението по пътищата, също за отговорността на гражданите и на водачите на МПС.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе