Десетки гости посетиха Силистра по покана на кмета по случай празника на града

В празничните дни на Силистра официални гости на града ни, по покана на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и председателя на Общински съвет Силистра д-р Мария Димитрова, бяха делагации от побратимените ни градове Кикинда – Сърбия, Кълъраш – Румъния, Чеханов – Полша и Сакурагава – Япония. Те посетиха културни и исторически забележителности, образователни институции и участваха в празничните събития.

Гостите се включиха в празничния бодосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков в съслужие с градското духовенство, както и в тържествената сесия на Общински съвет Силистра, където отправиха своите благопожелания към жителите и гостите на града ни. Те посетиха природонаучния музей в резервата Сребърна, Регионален исторически музей, Художествената галерия и се насладиха на културно историческото ни наследство под открито небе в Дунавския парк. В галерията гостите присъстваха на откриването на фотографска изложба с автор Иво Кудини.

Днес, на първият учебен ден за 2023/2024 учебна година делегациите посетиха детска градина „Роза“ 1 с директор г-жа Цветелина Иванова, където децата от четвърта група ги поздравиха със стихчета и песни, и с научени на полски и японски поздрави. Ден преди започването на учебната година гостите от Кикинда посетиха ОУ „Иван Вазов“ с директор г-жа Росица Трендафилова. Там те се запознаха с обновената образователна вътрешна и външна инфраструктура на училището.

Делегациите присъстваха на демонстрация по джудо и тренировка по футбол в Спортно училище „Дръстър“ с директор г-н Веселин Суров. Запознаха се с петокласниците и STEM кабинета на училището.

Община Силистра поддържа добри международни и приятелски отношения със своите побратимени градове от цял свят. Групи от деца и възрастни са участвали в различни културни и спортни събития в Силистра, както и наши представители са посещавали градовете.

В празничните дни на Силистра официални гости на града ни, по покана на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и…

Posted by Община Силистра on Friday, September 15, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе