Нов автомобил за патронажа в Силистра

Във връзка с изпълнението на Проект „Закупуване лекотоварен автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж – Силистра“ по целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“, финансирана от Фонд „Социална закрила“, Община Силистра закупи нов лекотоварен автомобил, който ще се използва за разнос на храна до потребителите на „Домашен социален патронаж“ и крайните получатели на топъл обяд по Проект „Топъл обяд в Община Силистра“, финансиран от Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд плюс.

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и г-жа Мария Недялкова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ връчиха ключове за автомобила на управителя на социалната услуга г-н Николай Йоргов.

Към момента Домашен социален патронаж – Силистра обслужва над 370 свои потребители и 150 получатели на топъл обяд, на територията на цялата община.

Чрез реализирането на проекта ще се повиши качеството на услугите, предоставяни от Домашен социален патронаж – Силистра, ще се осигури подкрепа на възрастните хора и лицата със специфични потребности, насочена към запазването им по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда, ограничаване на социалната изолация и предотвратяване на институционализацията им.

Закупеният автомобил е на стойност 36 600 лв. с включено ДДС, като размерът на финансирането от Фонд „Социална Закрила“ е в размер на 32 400 лв.

ОБЩИНА СИЛИСТРА ЗАКУПИ НОВ ЛЕКОТОВАРЕН АВТОМОБИЛ ПО ЦЕЛЕВА ПРОГРАМА „ПАТРОНАЖНА МОБИЛНОСТ ЗА ДОСТАВКА НА ТОПЪЛ ОБЯД“, …

Posted by Община Силистра on Friday, August 25, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе