Национален пленер „Човек и природа” – Ветрен 2023

Община Силистра и Дружеството на художниците към Съюза на българските художници за 27-ми пореден път организират Национален пленер „Човек и природа“ – Ветрен – 2023. Събитието се провежда в дните от 11 до 18 август 2023 г. на брега на река Дунав в село Ветрен. Днес, кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов лично поздрави първите пристигнали художници, които са били поканени за участие от председателя на Дружеството на художниците в Силистра към Съюза на българските художници, доайенът Константин Дончев.

„В пленера се включват художници от градовете Добрич, Бургас, Велико Търново и Силистра“, съобщи Стефан Пенчев – художник и съорганизатор на тазгодишния пленер. Млади таланти от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР – ОДК, град Силистра с ръководител Елена Маркарян също ще се присъединят. Децата ще се запознаят с творческия процес на художниците и ще рисуват заедно с тях.

Творбите от националния пленер “ Човек и природа“ще бъдат експонирани в изложба, чието откриване ще бъде на 18 август 2023 г. от 17.00 ч. в Художествена галерия – Силистра.

Национален пленер „Човек и природа” – Ветрен 2023Община Силистра и Дружеството на художниците към Съюза на българските…

Posted by Община Силистра on Saturday, August 12, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе