Награди за ротарианските клубове в Силистра и Тутракан, както и за Зона 13, в която членуват

„Ротари клуб Силистра е един от 19-те клуба в Дистрикта, който не само постави своите цели за миналата ротарианска година, но и успешно ги изпълни и отчете. Поздравявам ви с получаването на най-голямото призвание в Ротари Интернешънъл – президентстката грамота за 2022-2023 на президента на Ротари интернешинъл Дженифър Джоунс“, се казва в писмо до клуба в крайдунавския град, изпратено от дистриктната управа на национално ниво в лицето на Виолина Костова, която бе начело на българските ротарианци през 2022-2023 г.

Наградата е във връзка със свършеното през изминалата ротарианска година, когато за същия период – за отбелязване за втори път, начело на клуба бе Николай Костов. В България има близо 90 клуба в различни краища на страната. Два от тях са в област Силистра – другият клуб е в Тутракан, пък е класиран в „Топ 3“ място в категорията, отчитаща дарения за Глобалния фонд на Фондация „Ротари“, както и е сред отличниците по спечелени дистриктни грантове (средства за проекти в български условия) в полза на общността.

Добра новина е също, че Зона 13, в която членуват четири дунавски клуба – двата от Русе, и по един от Силистра и Тутракан, е обявена за „Най-успешна зона за ротарианската 2022-2023 г.“. Отговорник за нея като асистент на дистриктния управител на България е Нина Крушева – ротарианец от град Русе.

През годините силистренският клуб е имал и други достойни награди – носители на наградата „Пол Харис фелоу“ са д-р Марин Пейчев – той е един от основателите на клуба и негов президент преди двадесетина години, и инж. Веселин Андреев – пр ъв президент на клуба при чартирането му през 2022 г. Преди десет години лична награда с подписа на тогавашния президент на РИ Сакуджи Танака от Япония за заслуги в полза на общността получи и Йордан Георгиев – дългогодишен (и в момента) секретар на клуба.

Автор: Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе