Публично обсъждане на годишния финансов отчет за 2022 година на Община Силистра

Публично обсъждане на годишния финансов отчет за 2022 година за оповестяване на прилаганата счетоводна политика, информация за състоянието и изменението на основните активи, пасиви, приходи и разходи на Община Силистра, съгласно чл. 140, ал. 4 от Закона за публичните финанси /ЗПФ/ и чл. 44, ал. 4 от Наредба за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Силистра, приета от Общински съвет – Силистра, се проведе на 26.07.2023 г. в заседателната зала на Общински съвет – Силистра в присъствието на зам. председателя на Общински съвет – Силистра – Иванка Ташева, д-р Юлиян Найденов – Кмет на Община Силистра, зам. кмет „Финанси и икономика“ – Мирослав Тодоров, зам. кмет „Устройство на територията и транспорта“ – Тихомир Борачев, Директор Дирекция „Финанси“ – Мирослав Калинов, Главен счетоводител – Анелия Василева, Началник отдел „Финанси и бюджет“ – Павлина Петрова, общински съветници и граждани.

Поканени бяха жителите на общината, представители на синдикатите, на бизнеса, на НПО и други лица. Поканата за публично обсъждане на годишния финансов отчет за 2022 година за оповестяване на прилаганата счетоводна политика, информация за състоянието и изменението на основните активи, пасиви, приходи и разходи на Община Силистра, съгласно изискванията бе публикувана на електроните страници на Община Силистра, Общински съвет – Силистра и във вестник „Силистра прес” бр. № 18 от 19.07.2023 г., в законно установения срок.

Общинска администрация ще подготви докладна записка и ще бъде внесена в Общински съвет за разглеждане. От проведеното публично обсъждане на годишния финансов отчет за 2022 година за оповестяване на прилаганата счетоводна политика, информация за състоянието и изменението на основните активи, пасиви, приходи и разходи на Община Силистра се съставя протокол, които ще бъде разглеждан от постоянните комисии на Общински съвет – Силистра и ще бъде приложен към докладната записка, съгласно разпоредбите на чл. 44, ал. 4 от Наредба за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе