Дарителска кампания за обновяване на футболния терен и зоната около него в село Айдемир

СДРУЖЕНИЕ „ФУТБОЛЕН КЛУБ – АЙДЕМИР“ организира Дарителска кампания „ЗАЕДНО МОЖЕМ“ за събиране на средства, които ще се използват за облагородяване на футболния терен и зоните около него.

Да се обединим в името на обща идея – да подадем ръка на спорта на с. Айдемир! Да го направим за нас и за нашите деца!

Ръководството на клуба гарантира провеждането на ясна и прозрачна дарителска кампания. Събраните средства ще бъдат използвани само за създаване на по-добри условия на футболния терен и прилежащите зони, за да се създаде истинска спортна атмосфера както за играчите, така и за футболните запалянковци.

ФК “Айдемир” смени своето ръководство през 2022 г. Състоянието на терена и на материално-техническата база около него, които завариха, не беше добро. Видно за всички айдемирци е, че отдавна не са инвестирани финансови средства, за да се поддържа или подобри състоянието на стадиона в селото. Отремонтирана беше сградата, в която се помещават съблекални и бани за спортистите, но финансовите средства за целта са от лично дарение. Отново с помощта на доброволческа инициатива и дарение стана възможен футболният сезон за текущата година.

Във футболния клуб тренират над 30 деца и 20 младежи, които имат потенциал и огромно желание да се отдадат на този спорт. В някои от тях има силно изявена дарба и могат да го превърнат в своя кариера. Всички обаче тренират своето здраве, тонус и характер. За съжаление, през последните години, се наблюдава неблагоприятна тенденция в младото поколение към липса на елементарна физическа култура, а често дори и към затлъстяване. Това е сериозен проблем на обществото. Няма как да приучаваме децата си към спорт и активност, след като няма условия за това.

Ръководството на ФК „Айдемир“ вярваме, че с обединяване на общи усилия ще можем да създадем привлекателна и конкурентна среда за тренировки по футбол. По този начин помагаме преди всичко на децата си, но освен това подкрепяме футболистите – мъже, които не спират да дават своя принос за това да се чува “Айдемир” във футболните среди и по стадионите. По този начин създаваме възможност за социална ангажираност на всички айдемирци. Когато теренът и прилежащите части са облагородени и се създадат положителни условия за феновете, гарантирано ще се увеличи интересът на хората към футболните мероприятия и подкрепата към нашите играчи. За съжаление, не можем да се справим от бюджета на клуба, тъй като е крайно недостатъчен за организацията и провеждането на футболния сезон, та какво остава за инвестиции в материалната база. Обръщаме се към Вас, скъпи съграждани, за да подкрепите инициатива, насочена единствено към създаване на добри условия за спорт на нашите деца и създаване на спортна атмосфера за всички любители на футбола.

Благодарим Ви! Знаем, че когато каузата си заслужава, се обединяват усилия в името на доброто! Нека заедно да инвестираме в бъдещето на децата ни! Нека заедно да подкрепим спорта на Айдемир!

Затова си поставихме цел – да променим днешната реалност. Убедени сме, че с каузата „ЗАЕДНО МОЖЕМ“ ще възпламеним отново искрата в децата и младежите, ще възродим любовта към футбола. Ще ги изкараме от вкъщи, за да им покажем, че един час на футболното игрище е много по-ценно прекарано време от един час пред някое ново чудо на технологиите. Ще ги възпитаваме чрез спорт, защото спортът е здраве и изгражда морални устои.

Заложени цели и очаквани резултати от дарителската кампания:
I. Изграждане на поливна система за поддържане на тревното покритие в добро състояние през цялата година.
II. Закупуване на самоходна тракторна косачка за ежеседмично косене на тревните площи.
III. Изграждане на зона за свободен достъп до интернет връзка.
IV. Изграждане на озвучителна система, която ще допринася за по-доброто настроение по време на спортните събития.
V. Изграждане на постоянно видео наблюдение с цел превенция от вандалски прояви и сигурност при провеждане на футболните срещи.
VI. Основен ремонт на покрива на сградата.
VII. Закупуване на метални кошчета за битови отпадъци и поставянето им в зоните на трибуните.
VIII. Изграждане на покрити скамейки за резервните играчи на домакини, гости и лекарската помощ.

Оставяме в очакване на предложения и сме готови да реализираме всяка Ваша идея, в случай на успешно приключена кампания или по конкретно Ваше предложение с осигурени средства за целта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе