Състезание по водомоторен спорт за Купата на Тутракан се проведе през уикенда

На 22 и 23 юли в Тутракан се проведе I-я кръг на републиканското първенство по водомоторен спорт за Купата на Община Тутракан.

В горещото утро на 22 юли след регистрация на участниците и задължителните указания в 10.00 часа кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов даде старт на първенството с кратко слово.

Преди това той помоли да аплодират тутраканския състезател и европейски шампион Никола Тодоров: „Благодарение на Никола Тутракан вече има европейски шампион и се надявам да имаме и световен шампион. Благодаря ви че сте тук, че сте в този град, че наистина ще направите двата състезателни дни по атрактивни за тутраканци и за гостите на града. Стана традиция част от републиканския шампионат да се провежда в Тутракан, за което благодаря на организаторите и специално на Димитър Татаров. Пожелавам успех на всички. За мен успехът е всеки един от вас да излезе от водата невредим, без повреди на неговия плавателен съд, да си тръгне от тук с едно добро чувство за Тутракан и с едно удовлетворение от състезанието. Пожелавам ви успех и нека най-добрият победи!“.

На 22 и 23 юли в Тутракан се провежда I-я кръг на републиканското първенство по водомоторен спорт за Купата на Община…

Posted by Община Тутракан Municipality of Tutrakan on Sunday, July 23, 2023

Димитър Татаров отбеляза, че всяка година състезанията в Тутракан са възможни благодарение на помощта на Община Тутракан, която помага не само на клуба по водомоторен спорт в Тутракан, но и за провеждане на републиканското първенство.

За Купата на Община Тутракан се бориха отбори от Тутракан, Лом, Кърджали, Ряхово, Балчик и Русе.

Главен съдия е русенецът Христо Басарболиев, за когото това е 149-то състезание, на което съдииства.

Ето и резултатите:

РЕЗУЛТАТИ от I кръг на Републиканското първенство по водомоторен спорт за Купата на Община ТутраканПърви ден – 22.07.2023 г.Тутракан води с голяма разлика пред другите обори

Posted by Община Тутракан Municipality of Tutrakan on Sunday, July 23, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе