Кметът на Община Силистра участва в работна група по проект „Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление”

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов участва в работна група по проекта „Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление”, която посети Брюксел в периода 11-14 юли.

Проектът „Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление“има за цел да създаде европейска мрежа от избрани на местно равнище представители на местните власти, с цел подобряване на комуникацията по въпросите на ЕС чрез безпрецедентен съюз между европейските структури и структурите на местното самоуправление.

По време на събитията от програма д-р Найденов разговаря с български и чуждестранни членове на Европейския парламент и Европейската мрежа на регионалните и местните съветници по въпросите на ЕС на Комитета на регионите. На срещата с г-жа Живка Петкова – директор по координацията и администрацията в кабинета на председателката на Евро комисията Урсула фон дер Лайен. Пред нея кметът отново представи необходимостта от изграждане на мостови съоръжения по поречието на Дунав в България, което ще подобри икономиката и туризма в регионите. И най-вече изграждането на мост при Силистра, който да улесни и повиши капацитета на трафика.

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов участва в работна група по проекта „Изграждаме Европа с представители на…

Posted by Община Силистра on Wednesday, July 19, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе