Засилени проверки по пътищата в Силистренско

Мащабна специализирана полицейска операция по безопасност на движението е проведена в периода 14-16 юли на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра. Контролните органи са съставили 168 фиша и 47 акта за установени нарушения на правилата за движение. С технически средства са регистрирани 112 случая на нарушения на скоростните режими.

Засечени са 8 неправоспособни водачи, образувани са 3 бързи производства за шофиране след употреба на алкохол или наркотици.

Трима са задържани в ареста и срещу тях са образувани бързи производства, след като са установени да управляват МПС след употреба на алкохол или дрога. 36-годишен е засечен в областния център зад волана на лек автомобил с 1.44 промила алкохолно съдържание, а в Дулово е установен 46-годишен с алкохолна проба от 2.17 промила. При проверка в Тутракан 18-годишен е засечен до шофира под въздействие на дрога.

Друг 18-годишен шофирал лек автомобил „Ауди“ след употреба на амфетамин и без да е правоспособен водач. Той бил спрян за проверка на 17 юли около 04:00 часа по ул. „Олшанка“ в Алфатар. Младежът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа.

В полицейския арест е била задържана и 43-годишна жена. Пътни полицаи извършили проверка на 15 юли около 10:20 часа по ул. „Хаджи Димитър“ в Силистра. Техническото средство за  употреба на дрога дало реакция на кокаин. Жената е дала кръвна проба.

С нередовни моторни превозни средства са установени трима. На 16 юли в село Светослав 42-годишен управлявал лек автомобил „Опел“ с регистрационни табели, издадени за друго МПС, а с нерегистрирани по надлежния ред мотопеди били засечени двама – 21-годишен в село Правда и непълнолетен в село Паисиево.

Част от установените нарушения са обработени по административен ред, по сруги са образувани преписки.

Засиленият контрол по пътищата в областта ще продължи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе