Млади скаути гостуваха в полицията в Силистра

Заредени с настроение малчуганите от клуб „Млад скаут“ – част от организираните от Община Силистра Летни клубове по интереси, днес посетиха местното Районно управление. Целта на визитата бе да се запознаят отблизо с професията и отговорностите на полицейските служители, а техен гид бе Мария Григорова, полицейски инспектор от група „Териториална полиция“.

Превантивната работа с деца и младежи е сред основните приоритети в дейността на силистренските полицаи и затова те с удоволствие запознаха малките гости с част от задълженията си по противодействие на престъпността и охрана на обществения ред. Специално внимание бе отделено на пътната безопасност, на правилата за управление на велосипеди и тротинетки в градска среда и пресичането на пътното платно.

С интерес гостите проследиха демонстрацията на Валентин Неделчев от Научно-техническата лаборатория, който показа как се изземват дактилоскопни следи и как се обработва местопроизшествие.

В дежурната част на районното управление децата научиха в какви ситуации могат да потърсят помощ на тел.112, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората.

Посещението приключи с общи снимки за спомен и обещание за нови срещи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе