Среща на Мартин Пантелеев с кметa на Силистра

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и г-жа Мария Недялкова- зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ посрещнаха в заседателната зала днес г-н Мартин Пантелеев. Поканата бе отправена към световноизвестния цигулар и композитор в знак на уважение и почит.

Той бе гост на Силистра и представи световни музикални произведения заедно със Струнен квартет Добрич, пред артефактите част от Южната крепостна стена. По думите на госта Силистра е изключително красив, европейски град. Дунавският парк е невероятно зелено богатство заедно с всички антични обекти. Кметът връчи протоколни подаръци на г-н Пантелеев и отправи покана за нови участия. В знак на признателност Маестрото изсвири част от вариации на произведението „Хубава си, моя горо“.

Мартин Пантелеев работи и дирижира Кралската Филхармония в Лондон, участва в турне на Берлинските Симфоници в Китай, има своите дебюти с Букурещката филхармония и Оркестъра на Румънското Национално Радио, Националния симфоничен оркестър на Аржентина в Буенос Айрес, Филхармоничния Оркестър в Дърбан, Симфониета Беершева, Израел, Nordwestdeutsche Philharmonie в Концертгебау Амстердам, Симфоничния оркестър Nova Scotia в Халифакс, Канада и много други. Мартин Пантелеев е автор на три симфонии за голям симфоничен оркестър, кантата за хор, оркестър и солисти „Планетни следи“, Концерт за ударни и оркестър и др. Композициите му са изпълнявани в САЩ, Англия, Германия, Италия, Китай, Южна Африка, Македония и България.

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и г-жа Мария Недялкова- зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ посрещнаха в…

Posted by Община Силистра on Monday, July 10, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе