Концерт на струнен квартет „Добрич“ и цигуларя Мартин Пантелеев вчера в Силистра

В края на летния неделен 9 юли на открита сцена в Силистра концерт изнесоха струнен квартет „Добрич“ и цигуларят Мартин Пантелеев, който заяви, че е за пръв път в крайдунавския град, благодарение на покана на община Силистра. Заедно с талантливите си колежки от най-големия добруджански град той представи разнообразна програма от европейската музикална класика за последните няколко века, включвайки и премиера на вариации за цигулка по възрожденския хит „Хубава си, моя горо“.

Присъствалите силистренци, някои от които случайно, преминавайки покрай сцената пред сградата на мола, бяха близо 70 минути в света на музиката, изкуството и красотата. Не малка част от зрителите бяха там, благодарение на това, че са сред успелите да запомнят предварителната обява за концерта, разпространена единствено в афиша с културни събития в община Силистра за м. юли, публикуван само в интернет-страници.

В края на летния неделен 9 юли на открита сцена в Силистра концерт изнесоха струнен квартет "Добрич" и цигуларят Мартин…

Posted by Jordan Georgiev on Sunday, July 9, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе