Четири медала от Първи национален шампионат по Специална защита за всички възрасти, организиран от Българска джу джицу федерация и ЦПКДК Бургас

В град Бургас на 16 и 17 юни 2023г., се проведоха семинари по специална защита (полицейска лична защита) с над 100 трениращи на различна възраст от 5 спортни клуба, служители от 6 дирекции на МВР и служители от Министерство на отбраната ръководени от Шихан Тони Петров. Сред треньорите присъстваха първите призьори по ПЛЗ преди 37 години и настоящи шампиони, главни инструктори. (Valeri Velikov, Radostina Nikolova, Venilin Rusinov, Румен Тодоров, Plamen Parvanov , Милен Генчев, Iskren Delyanov и други).

Темата на семинарните представяния включваше позиции за защита в близка дистанция и задържане, защита от нож и палка и работа с полицейска палка.

Продължение на обучението беше Първият национален шампионат по Специална защита за всички възрасти, организиран от Българска джу- джицу федерация и ЦПКДК Бургас. Официален гост на състезанието беше директорът на ОД МВР Калоян Калоянов, който приветства и насърчи участниците в делата им.

Спортен клуб по Джу- Джицу Шото , участва с четирима състезатели: Корай Ерджан, Дилек Севердживан, Мелиса Басри , Дуан Севердживан, и завоюва четири бронзови медала.

В крайното комплексно класиране шампион стана Централен полицейски карате джу джицу клуб Бургас, следван от Сейбукан Пловдив, Централен полицейски карате джу джицу клуб- Берковица и Шото- Силистра. Като съдия в шампионата участва и Сенсей Валери Великов който сподели: „Останах приятно изненадан и възхитен от интереса, желанието и умението на децата и възрастните към това изкуство. Мисля, че провеждането на тренировъчен процес по клубовете и организирането на такива шампионати е една превенция и подготовка на подрастващото поколение в борбата с престъпността и противообществените прояви. Искам да използвам възможността да уведомя всички заинтересовани в това направление, че от месец септември 2023г. С.К. по Джу- Джицу – ШОТО ще приема желаещи да се включат в тренировъчният процес от всички възрастови групи.

Управителният съвет на клуба, изказва своята благодарност на Георги Енчев, взел активно участие в организацията, подготовката и участието на състезателите в семинара и шампионата .

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе