Дантелени сватбени рокли – защо си струва да заложим на тях?

Дантелените сватбени рокли са вечна елегантност. Ажурна плитка може да украси цялото облекло или само част от него, подчертавайки изпъкналата долна част или оформен корсет. Дантелените сватбени рокли с ефект на татуировка не излизат от мода вече няколко сезона.  Дантела върху нежен, прозрачен тюл най-често украсява гърба, ръкавите и деколтето. Това е страхотен начин да покажете малко тяло и в същото време да не преминете границата на добрия вкус.

Има и убеждение, че дантелените сватбени рокли ще изглеждат добре само на тънка фигура. Въпреки това, нищо не може да бъде по-грешно! В момента салоните за булчински рокли се надминават по кройки, за да покажат, че дантелата е подходяща и за едри дами и за всички, независимо от височината и размера.  Нещо повече, при всяко движение можете да срещнете думите: „в нашето ателие шием булчински рокли според вашите предпочитания“. Така че, ако мечтаете за дантелена рокля в определена кройка, всичко е възможно!

Дантелени сватбени  рокли – видове дантела

Дантелените булчински рокли могат да съдържат дребни елементи от ръчно тъкани шарки, както и да бъдат изработени изцяло от дантела. Имаме булчински рокли с дантелена горна част, но и такива, при които сложна шарка се спуска по материята до дъното. Самата дантела може да има флорални и органични шарки, но също така геометрични и витражи.  Първите силно препращат към занаятчийските традиции, а вторите са модерна интерпретация на дантелата.

Най-известните са испанската дантела, френската дантела и кодираната дантела (обшита по външните краища с деликатен кордонен шнур, благодарение на който има отчетлива текстура). Можем също да различим различни видове дантели, включително дантела от гипюр, лионска дантела, аленкон и шантили. И така, каква дантела ще бъде най-подходяща?

Венецианска дантела – гипюр

Гипюр (от френски guiper – увивам) наричан още венецианска дантела, която придава на творението елегантен оттенък. Това е вид ажурна тъкан с изрязани шарки. Може да се каже също, че това е сложна дантела с бобини, характеризираща се с богата, ажурна, изпъкнала, релефна шарка с различни орнаменти и големи, неправилни очи. Днес се свързва предимно с флорални мотиви.

Лионска дантела

Името идва от френския град Лион, състои се от гладък фон, покрит с елементи от коприна, шифон или памук. Много от тях могат да създадат ефект на фина татуировка върху кожата, когато дантелата покрива директно тялото. Деликатни аксесоари като перли или пайети изглеждат красиви на сложни тъкани, които по някакъв начин оживяват нейните тъкани, придават им блясък.

Дантела аленкон

Алансон (също кръстен на френския град) е грубо изтъкана гобленова дантела, често украсена с перли, скъпоценни камъни или пайети.

Шантили дантела

Дантелата, кръстена на френския град, е вид ажурна тъкан с калерческа структура, изработена от шестоъгълна мрежа.

Видове сватбени рокли от дантела

На пазара можем да намерим много стилове сватбени рокли, които са изработени от дантела. Заслужава обаче да се отбележи, че няма да е подходящ за всеки тип. Например, в случай на сватбена рокля в стил ампир, дантелата може да се използва много по-рядко. Това обаче не променя факта, че дантелените декорации могат да бъдат вплетени във всеки стил, за който мечтаете.  Нещо повече, различните видове дантели дават различни възможности. Проверете в кои кройки дантелата ще се „намери“ най-добре.

Дантелата е често срещан декоративен елемент както в бохо , така и в рустик булчинските рокли . Те правят творенията да изглеждат леки и ефирни и най-важното, придават идилична атмосфера.  Дантелата може да има на двата ръкава, горната или долната част на булчинската рокля. Можете също така да използвате решение, при което цялата сватбена рокля е изработена от дантела. Можете да носите дантелена рокля в рустик или бохо стил както през лятото, така и през по-хладните сезони като есента или зимата.

Дантелена сватбена рокля тип русалка

Вталена, прилепнала и прилепнала рокля. Обикновено русалките, наричани още риби, са изцяло покрити с дантела, която може да бъде украсена например с цирконии или диаманти . Това е много интересно решение, ако искате да се откроите от тълпата. Имайте предвид обаче, че повечето от този тип рокли стоят добре на слаби булки поради доста тясната си кройка.

Може ли една кралска сватбена рокля без дантела? Абсолютно не! Тези модели булчински рокли са просто създадени за този тип декорации. По-специално, върху корсажа е поставена дантелена облицовка. Обикновено след това булките избират V-образно деколте или сърцевидно деколте, за да подчертаят бюста. Като алтернатива все още можете да опитате вградена горна част, където основна роля играят дългите ръкави, които също могат да бъдат изработени от дантела.  Предимството на тази булчинска рокля е, че подчертава талията и оптически издължава силуета. Отново обаче, тази кройка, особено с корсет с отворени рамене, не се препоръчва за булки с масивни рамене и бюст.

Разбира се, вашата сватба е едно от най-важните събития в живота ви, така че искате вашата мечтана булчинска рокля да се сбъдне. Освен това има много голяма вероятност, ако не намерите идеалната рокля в салона, да успеете да изберете нещо уникално в интернет пространството при нас в онлайн магазин Евиза.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе