Вечер на Чудомир в читалището в село Калипетрово

В навечерието на събора на село Калипетрово в местното НЧ „Пробуда“ бе проведена вечер, посветена на писателя Димитър Чорбаджийски, известен повече като Чудомир. Песни, танци, драматизации на негови разкази и на местната авторка Милка Трендафилова се редуваха и създадоха повишено настроение в залата.

Организаторите благодарят на партньорите си в начинанието: дечицата от ДГ „Роза 1“, гр. Силистра; Кристиана Матева от ДГ „Роза 3“, с. Калипетрово; самодейците от НЧ „Димитър Благоев-1930“, с. Ветрен, с ръководител – Атанаска Димитрова; учителския колектив от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Калипетрово; Светли Георгиева и Маргарита Тихолова от Супермаркет „Кентавър 66“, с. Калипетрово; самодейците от ФГ „Калипетрово“ с художествен ръководител Валентин Сарафов; Десислава Парушева – самодейка от Театрална трупа „Селски чеда“ към читалищната библиотека.

Сборът на селото ще се проведе в събота на 3 юни 2023 г. преди църковния празник Петдесетница – Свети Дух. За доброто настроение на сборяните ще се погрижи оркестър „Извор“ от гр. Добрич на стадион „Раковски“ от 17 часа!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе