Поредна проява, организирана от силистренската фондация „Бъдеще 2008“ в Румъния

Поредна проява на силистренски музиканти при българската общност в Румъния организира силистренската фондация „Бъдеще 2008“, съобщиха от фондацията.

Тринайсет млади гайдари от школата на Велико Великов от Силистра, заедно с двамата опитни музиканти – Минчо Панев и Неделчо Йорданов – са гостували в село Извоареле, Румъния. Повод за гостуването е празникът на селото, а идеята е на председателя на фондация “ Бъдеще 2008″ Ивайло Ангелов.

Организацията за гостуването на добруджанци е осъществена със съдействието на председателя на наскоро създадената асоциация “ Български корени“ в Извоареле Адриан Куне и неговите колеги и съучредители Марин Курде и Флорин Копча, кмета на община Извоареле Дан Гена и директорката на местното училище Стела Кулча.

Празникът на селото е посетен и от Анелия Николова – кмет на плевенското село Обнова със служители от кметство Обнова и директорката на тамошното училище. Наскоро между българското и румънското село бе сключен договор за побратимяване. В културната програма участие са взели и няколко румънски изпълнители, някои от които са с национална известност в северната ни съседка.

Децата, част школата на Велико Великов, са впечатлили местната публика със своите изпълнения на гайда.

Пеньо Пенев

Поредна проява, организирана от силистренската фондация „Бъдеще 2008“ в РумънияПоредна проява на силистренски…

Posted by Духът на стара Силистра on Saturday, May 27, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе