Община Тутракан уважи своите учители-ветерани

Празничен коктейл имаше и за ветераните-учители. На 26 май Община Тутракан организира извозването им от всички населени места до ресторант „Рио“, където се събраха над 100 учители в пенсия.

С емоционално приветствие се обърна кметът на общината д-р Димитър Стефанов, по чиято инициатива е събитието. Той сподели, че се вълнува, защото познава много от тях, тъй като са му били учители.

Официални гости бяха председателят на Общинския съвет Нехат Кантаров, зам.-кмета Дарина Иванова и кметове на населените места. Специално за срещата бе подготвена празнична програма от Общински център за извънучилищни дейности като за доброто настроение се погрижиха с песни и стихове децата от ВГ „Вива тийнс“. Учителите, станали на крака, с насълзени очи и вълнение пяха химна „Върви, народе, възродени!“.

Трогателни моменти имаше още в началото на тяхното пристигане, когато с прегръдки и усмивки се виждаха след доста време. Музика и богата почерпка бяха приготвили организаторите, за да зарадват възрастните хора.

Забравили болежките, те се хванаха на хорото – „Дялан камък сме ние, учителите!“ каза с усмивка една учителка и пожела догодина пак заедно да празнуват 24 май!

Община Тутракан уважи своите учители-ветераниПразничен коктейл имаше и за ветераните-учители. На 26 май Община…

Posted by Община Тутракан Municipality of Tutrakan on Saturday, May 27, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе