Община Тутракан даде празничен коктейл за 24 май

За поредна година Община Тутракан организира празничен коктейл по случай Деня на българската азбука, просвета и култура. Над 180 учители, читалищни и музейни специалисти, просветни и културни дейци, и журналисти се събраха вечерта на 25 май в хан „Дълбока“ и празнуваха заедно.

Вечерта бе тематична и в духа на най-българския празник украсата, дрескода, музиката бяха посветени на българското. Присъстващите имаха фолклорни елементи в облеклото си, балони в цветовете на родния трибагреник украсяваха залата, преобладаваща бе народната музика, дори салфетките бяха с народни шевици. Цялата тази прелест създаваше не само настроение, но усещане за общност.

Водещият Живко Жечев даде начало на празника с Химна на Светите братя Кирил и Методий. Станали на крака всички пееха „Върви, народе, възродени!“ Изключително вълнуващ и трогателен момент!

Кметът на общината д-р Димитър Стефанов поздрави присъстващите и връчи на ръководителите на институциите специални поздравителни адреси до екипите им.

Поздравление имаше и от председателя на Общинския съвет – Нехат Кантаров. Сред официалните гости беше и Дарина Иванова – зам.-кмет по хуманитарни дейности.

С народни хора започна веселието, а забавният и атрактивен водещ Живко Жечев създаваше атмосферата – живо, динамично, емоционално. Известната фолклорна певица Ивелина Димова бе част от прекрасната програма, дело на екипа на Доротея Бальовска от Общински център за извънучилищни дейности.

Разбира се, имаше забавни игри, надигравания, наградени, танци – от танго, сиртаки, до рок, ръченица и кръшни хора. Не бе забравен и рожденикът Александър Димитров – уредник на Художествения отдел на музея. Той бе поздравен с песните на Веселин Маринов и на Мая Нешкова, с подарък и аплодисменти.

Присъстващите се отзоваха на призива на организаторите да донесат по една книга. В края на събитието събраните над 150 книги ще бъдат разпределени и дарени на читалищните и училищни библиотеки.

Община Тутракан даде празничен коктейл за 24 майЗа поредна година Община Тутракан организира празничен коктейл по…

Posted by Община Тутракан Municipality of Tutrakan on Friday, May 26, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе