Второ място за ПЗГ „Добруджа“ на Националното състезание по „Озеленяване и цветарство“

ПЗГ „Добруджа“- гр. Силистра отново се завърна с медал от Националното състезание по озеленяване и цветарство, което се проведе в периода 27-29 април 2023г. в град Сандански.

За втори път, домакин на тазгодишния формат бе Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в Сандански. В надпреварата се включиха 9 отбора от професионални гимназии от страната и 5 центъра за специална образователна подкрепа. Отборите се състезаваха в четири категории: „Бутиков букет“, „Букет микс“, „Кошница“ и „Бижу“. Седемчленно жури оценяваше работата на учениците. То следеше кой ученик, каква техника използва при изработването на букетите, как съчетават цветовете и самите цветя, аранжирането на масите като цяло с определена тематика.

Нашата гимназия бе представена от Йоана Бачкова, Симеон Бобчев и Никола Николов. И тримата са ученици в 11 клас. Аранжировката им тази година беше на великденска тематика. Благодарение на своята креативност и творческите си умения, те успяха да се класират на IІ-ро място в категория „Букет – микс. Те се представиха отлично и аранжировката им заслужаваше аплодисменти.

Класираните на призови места ученици получиха сертификати, даващи им право на директен прием в Аграрния университет – Пловдив по избрана от тях специалност в аграрните науки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе