Инициативи във филиала на РУ в Силистра по случай Деня на Европа

Денят на Европа – 9 май, е специален ден за нас. На този ден през 1950 г. Декларацията на Робер Шуман поставя основите на обединена Европа. Преподавателите и студентите от филиал Силистра на Русенския университет заедно отбелязаха този празник.

Събитието беше организирано от екипа на международния проект “Активни“, финансиран по програма Еразъм+, в партньорство с филиала. В началото присъстващите участваха във викторината „ЕС и аз“, специално изготвена от Европейската комисия, Генерална дирекция „Комуникации“. Всички, правилно отговорили на въпросите, получиха награди.

Участниците в младежкото обучение „Мисия в Сицилия“ -Джерен Ариф и Инна Маринова, представиха забавни презентации за преживяното и наученото по време на тази дейност. Те споделиха и какви умения са развили, благодарение на участието си в проекта „Активни“, координиран от СНЦ „Паралел-Силистра“. Кратък филм за препятствията и емоциите на младежите по време на предизвикателството „Сървайвър в гората Боско Анджимбе“ представи д-р Диана Бебенова, ръководител на проекта.

В продължение на темата за възможностите на програма Еразъм+, доц. Диана Железова обясни как студентите могат да кандидатстват за обучение в чуждестранен университет.
С подобна инициатива, както отбеляза доц. Румяна Лебедова, преподаватели и студенти заедно показаха подкрепата си за демократична и просперираща Европа!

ИНИЦИАТИВИ ВЪВ ФИЛИАЛ СИЛИСТРАПО ПОВОД 9 МАЙ-ДЕН НА ЕВРОПАДенят на Европа – 9 май, е специален ден за нас. На този…

Posted by Русенски университет "Ангел Кънчев" Филиал Силистра on Tuesday, May 9, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе