Дулово с програма „Дни на моя град“

През м. май в Дулово провеждат Дни на моя град с богата културна програма. Сред акцентите е хумористичният фестивал „Златното магаре“ с неговото поредно 14-о издание на 14 май. Програмата като цяло е до най-празничния ден – 24 май. Сред събитията: Ден на веселието и Ден на спорта. Прояви на читалищата. Мероприятия за 9 май – Ден на победата и Ден на Европа.

На 18 май, когато в Европа е Нощ в музея, ще бъде чествана 25-ата година на местния Исторически музей – галерия. И още един юбилей – 70 г. Средно училище „Васил Левски“ – на 4 май с концерт в НЧ „Никола Вапцаров“. Поетично-музикален концерт ще проведе и НЧ „Бялата лястовица“. Предвидено е гостуване на ДКТ Силистра с постановката за възрастни – „Чудо“ на Иван Радоев. На 16 май е благотворителният концерт та ТС „Дуло-Ритъм“. Прелюбопитна е изявата на Туристическо дружество „Караджата“ за представяне на туристически сръчности – на 13 май от 9 ч. в градския парк.

Сред гостите в Деня на Дулово ще бъдат певците Илия Ангелов и Криско (14 май, 19 ч. пл. „Единство“). Най-известният „глас на Добруджа“ – Калинка Вълчева, ще гостува на 12 май от 18 ч. на юбилейния концерт на Анелия Радева – 50 години житейски път и 30 години творческа дейност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе