Урок по родолюбие в Брадвари по проект към Национален фонд „Култура“

В навечерието на Гергьовден, по-точно на 4 май, в село Брадвари ще бъде проведен „Урок по родолюбие“ с участието на етнографа д-р Йордан Касабов, който е бивш кмет на селото и дългогодишен директор на тамошното училище в миналото. Автор е на близо 10 книги, поредната от които e наречена „Милостта на времето“ и предстои да излезе от печат.

Събитието е част от проекта „Народно читалище „Заря-1957“ – иновативно пространство за развитие на местната общност“. Дейностите на проекта са насочени към възстановяване и развитие на творческите състави и на любителското творчество след пандемичната обстановка, както и към обогатяване на културния живот на местната общност.

Партньори в проекта са две учебни звена в село Брадвари: ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ДГ „ Детелина”- клон – с. Брадвари. Периодът за реализация на проектните дейности обхваща целия творчески сезон 2022-2023 г. Проектът е по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество 2022 г.“ и е финансиран от Национален фонд „Култура“.

https://rekits-silistra.com/index.php?op=news&id=2602Урок по родолюбие в Брадвари по проект към Национален фонд…

Posted by Jordan Georgiev on Tuesday, May 2, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе