Яворовци постигнаха голям успех на Националния турнир по английска реч и дебати организиран от Фондация „BEST“

450 ученици от 31 училища от цялата страна премериха сили в Националния турнир по английска реч и дебати 2023 г в гр. София. На турнира най-добрите ученици от миналите регионални състезания се състезаваха в пет категории: дебат в стила на световните училища, интерпретация на поезия и проза, интерпретация в екип /дуо/ и оригинална ораторска реч. Шестима Яворовци от отбора на Езикова гимназия стигнаха до финален кръг и бяха отличени за постиженията си на официална церемония по награждаването.

Осмокласничките Дарина Босилкова и Мелиса Мехмед спечелиха първо място в категория “Дуо” с интерпретация по романа на американския писател Чък Паланюк „Боен клуб“. Момичетата бяха най-малките представители в категорията и се състезаваха с по-големи участници.

В същата категория Гергана Филипова и Благовеста Георгиева (12.а клас) се класираха на четвърто място с произведението „Въпроси на съпрузи“ на Ференц Молнар. Дарина Босилкова (8.а клас) бе отличена на четвърто място за интерпретация на проза с романа „Крадецът на книги“ на австралийския писател Маркъс Зюсак. А Зорница Иванова (8.а клас) се класира на пето място в категория „Поезия“ с микс от стихове на Кристина Майер и Джейми Хадък.

Езикова гимназия изказва специални благодарности на Хана Гилсън/ асистент-учител по английски език по програма Фулбрайт/Америка за България/ и на г-жа Маргарита Павлова /старши учител по АЕ/ за отличната подготовка на учениците.

Тази година домакин на турнира по реч и дебати на английски език беше Университета за национално и световно стопанство. Състезанието, което се провежда от 2013 година насам, е чудесна възможност за практикуване на свободна реч на английски език, изграждане на взаимоотношения и умения за публично говорене и развиване на критичното мислене. Специален гост на събитието бе американският посланик в България Н. Пр. г-н Кенет Мертен, който пожела успех на участниците.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе