Проведе се общински преглед по първа долекарска помощ в сградата на БЧК-Тутракан

На 6 април 2023 г. от 14.00 часа в сградата на БЧК-Тутракан се проведе общински преглед по първа долекарска помощ. Събитието бе организирано от Община Тутракан, БЧК-Тутракан и МКБППМН. Гости бяха представители от Областния съвет на Български младежки Червен кръст-Силистра.

От името на кмета на община Тутракан –д-р Димитър Стефанов и от свое име инж. Сенами Рашид-председател на БЧК-Тутракан приветства присъстващите, пожела им здраве, успехи и в бъдеще да са все така отдадени на принципите и каузата на БЧК.

Отборите показа отлични знания и умения по оказване на първа долекарска помощ.

На първо място безапелационно се класира екипът на СУ „Христо Ботев“-Тутракан с ръководител Лилия Калчева. Те ще представят общината на областното състезание, което ще се проведе в края на месец април. Пожелаваме им успех!

Второто място си поделиха отборите на СПИ „Христо Ботев“, с. Варненци с ръководител Галя Радославова и СУ „Йордан Йовков“ с ръководител Снежана Хаджиева.

Обучението на младежите по оказване на първа долекарска помощ е една от традиционните дейности на Българския младежки Червен кръст. Организацията се стреми в дългосрочен план да повиши качеството и да разшири обхвата на обученията по темата.

Благодарим за участието на младите червенокръстци и техните ръководители за участието и показаните ентусиазъм и умения!

На 6 април 2023 г. от 14.00 часа в сградата на БЧК-Тутракан се проведе общински преглед по първа долекарска помощ. …

Posted by Община Тутракан Municipality of Tutrakan on Monday, April 10, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе