Шишеяд пристигна в ПМГ – Силистра

На 14.03.2023г. младшите посланици от ПМГ проведоха среща с представителите на фирма Vavakada 3d printing, които са приятели на Гимназията и доставиха Шишеяд. В него ще се събират пластмасови бутилки на територията на училището. Събраната пластмаса, след като се рециклира до заготовки ще бъдат превърнати във функционални и интересни изделия посредством 3D принтери.

На 27.03.2023г., отбелязахме Деня на европейските автори с младшите посланици от ПМГ „Св. Климент Охридски” съвместно с Регионалната библиотека „Партений Павлович”.
Ученичката от 12. в клас Кремена Йорданова представи своята успешно публикувана фентъзи поредица „Корона на алчността”. Тя разказа за любовта си към книгите, за авторите, които са я вдъхновили, и за предизвикателствата в писането.

Ясена Йорданова – „петокласничка, която обича да чете и не го прави по задължение”, също сподели с нас своя все още незавършена творба – вълнуваща приказка, която чакаме с нетърпение да завърши, за да научим края на историята.

Заедно с присъстващите задавахме въпроси на младите творци, четохме на глас две глави от първата част на фентъзи поредицата – „Кама на яростта“ и дискутирахме впечатления от автори и жанрове.

На 14.03.2023г. младшите посланици от ПМГ проведоха среща с представителите на фирма Vavakada 3d printing, които са…

Posted by ПМГ "Св. Климент Охридски" – гр. Силистра on Tuesday, April 4, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе