„Позитивни подходи в работата на психолога“ обсъждаха психолози в чест на професионалния си празник в Тутракан

Работна среща на тема „Позитивни подходи в работата на психолога“ се проведе вчера след обед, а поводът бе Националния ден на психолога, който се чества всяка година на 4 април. Организатор и домакин на срещата бе Центърът за обществена подкрепа, гр. Тутракан. Приветствие към присъстващите и поздравителен адрес от името на кмета на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов отправи Даринка Иванова, заместник кмет.

В поздравителния адрес се казва: „Четвърти април е денят, в който изразяваме нашата признателност за отговорността и хуманността Ви, за Вашата отзивчивост към чуждите болки, за незабележимия, но постоянен стремеж да бъдете полезни на хората, за умението да прониквате в дебрите на човешката природа и да лекувате душите“.

Работната среща бе открита от ръководителя на ЦОП, гр. Тутракан Айтен Вехби.

В изключително сърдечна и топла обстановка участниците в срещата – Ангел Ройбов, директор на СПИ „Христо Ботев“, с. Варненци, Вяра Георгиева психолог в СУ „Христо Ботев“, гр. Тутракан, Сенем Касъмларлъ – психолог в ЦСРИ „Надежда“, гр. Тутракан, Сашка Атанасова – психолог в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, гр. Силистра, Теодора Куцарова, психолог в Дом за стари хора , гр. Тутракан и Ивелина Атанасова, психолог в Център за обществена подкрепа, гр. Тутракан, запознаха присъстващите с професията „психолог“, със същността й, предизвикателствата пред нея, с това какво всъщност прави „психолога“.

Всеки от участниците представи работата на психолога в институцията, в която работи, трудностите, неразбирането и недоверието в нагласите на хората, както и удовлетворението от постигане дори и на най-малкия успех с всеки отделен човек. Психолозите споделиха и демонстрираха техники, които използват в работата си.

В проведената след това дискусия се включиха и гостите на събитието –Даринка Иванова, зам.-кмет, Даниела Стелиянова – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“, Снежана Николова – гл. експерт „Социални дейности“, Тодорка Ангелова – секретар на МКБППМН, Ерчин Осман – ръководител на ЦНСТ И ЦСРИ, Димитрина Барбучанова – директор на Дом за стари хора, Минчо Цвятков – инспектор Детска педагогическа стая, Теменужка Маринова – началник отдел „Закрила на детето“ и Айгюл Садък – социален работник в Отдел „Закрила на детето“.

В края на срещата участниците изразиха удовлетвореността си и надеждата, че такива срещи са необходими и ще се провеждат периодично.

„Позитивни подходи в работата на психолога“ обсъждаха психолози в чест на професионалния си празникРаботна среща на…

Posted by Община Тутракан Municipality of Tutrakan on Thursday, April 6, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе