Ученици от Тутракан организират Великденски благотворителен базар, за да помогнат на дете в нужда

Днес в СУ „Йордан Йовков“ се проведе Великденски благотворителен базар. Учениците са го нарекли „Скритото добро“, защото са убедени, че когато правиш нещо от сърце за някого, не е необходимо да афишираш името си. Важно е да имаш кауза и да привлечеш за нея, колкото се може повече хора.

На призива всеки да дари нещо за базара откликват ученици, учители, родители. На импровизираните щандове във фоайето на училището бяха подредени красиви сувенири – кошнички с пъстри яйца, великденски венци, поставки за боядисани яйца, зайчета, пиленца – всичко за празничната украса. Имаше и разнообразни лакомства като сладки, торти, курабиики, погачи. На входа момче и момиче предлагаха чай, кафе и гевречета от Турция.

Д-р Димитър Стефанов – кмет на Общината и зам.-кмета по хуманитарни дейности Дарина Иванова уважиха събитието. Кметът изкупи част от пакетчетата с курабиики и ги раздаде на децата. Двамата пуснаха в дарителската кутия своето парично дарение и купиха различни великденски сувенири. Да помогнат бяха дошли Айтен Вехби -директор на ЦОП, Доротея Бальовска, директор на ОЦИД, Нурай Вехби – шеф на БКС и други общественици, които се включиха с парични средства в каузата.

„Да дарим и помогнем на съученик в нужда“ – така мотивираха учениците своята идея и се надяват, че до края на училищния благотворителен базар ще се включат още много добри хора.
През утрешния ден ще Ви информираме колко средства са успели да съберат в СУ „Йордан Йовков“.

Ученици организират Великденски благотворителен базар, за да помогнат на дете в нуждаДнес в СУ „Йордан Йовков“ се…

Posted by Община Тутракан Municipality of Tutrakan on Wednesday, April 5, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе