Как да направите домашни продукти за лице с етерично масло от лавандула?

За да запазите младежкия, здрав и сияен вид на кожата си, трябва редовно да я почиствате и подхранвате. Натуралните етерични масла могат да ви помогнат да създадете подхранващи продукти за кожата, съобразени с вашия тип кожа и нужди. С помощта на овлажнители, серуми и маски, обогатени с етерични масла, можете да защитите кожата си от вредното въздействие на слънцето и метеорологичните условия, стареенето и свободните радикали. Тук ще намерите съвети как най-добре да включите тези процедури в ежедневието си, за да може кожата ви да получи желаната грижа.

Рецепта за хидратиращ лосион

Когато става въпрос за натурални продукти за грижа за кожата, избягвайте да комбинирате овлажнители, купени от магазина, с любимите си етерични масла. Добавянето на етерични масла към продукт, който може да съдържа синтетични или петролни съставки, може да доведе до раздразнение на кожата.

Необходими продукти:

  • ¼ чаша бадемово масло
  • 3 с.л. масло от гроздови семки
  • 1 с.л. пчелен восък
  • 1 с.л. масло от ший
  • 3 до 5 капки етерично масло от тамян
  • 3 до 5 капки Етерично Масло От Лавандула
  • 3 до 5 капки етерично масло от мента

Сложете бадемовото масло, маслото от ший и восъка в стъклена купа и я поставете в съд с гореща вода, като се уверите, че нивото на водата е до половината на купата. Загрейте съставките, като разбърквате, докато се разтопят напълно и се комбинират. След като това стане, добавете етеричните масла и разбъркайте, докато сместа стане хомогенна. Оставете я да се охлади, след което проверете консистенцията. За да се получи по-рядка и кремообразна, използвайте бъркалка или ръчен миксер (или електрически миксер) за минута-две. Накрая прехвърлете получения продукт в избрания съд и я нанесете върху лицето и тялото си, като избягвате очите.

Серум за лице

Няколко средства за защита могат да помогнат за намаляване на проблемите с кожата, но приготвянето на собствен серум за лице все пак е най-доброто решение. То е изключително просто и икономично, като ви дава възможност да адаптирате рутинната грижа за кожата към конкретните си нужди. Освен това можете да сте сигурни, че използвате само естествени, висококачествени съставки. С подходящите съставки можете да направите мощен, персонализиран серум за лице, който ще ви даде резултатите, които търсите. Долупосочената рецепта, с която ще ви запознаем е подходяща за хора с всякакъв вид кожа, като действа добре и при хора, страдащи от акне.

Необходими продукти:

  • 4 с.л. масло от гроздови семки
  • 5 капки етерично масло от тамян
  • 5 капки етерично масло от лимон
  • 10 капки етерично масло от лавандула

Комбинирайте всички съставки в стъклена бутилка от 100 ml и я затворете плътно. Внимателно разтъркайте бутилката между дланите си в продължение на 30 секунди, за да се уверите, че всички етерични масла са напълно интегрирани в базовото масло. Почистете лицето си, след което нанесете малка капка от серума върху челото, бузите и брадичката си. Масажирайте серума в кожата си с леки движения нагоре. Накрая изплакнете или оставете да действа за максимален ефект.

Домашна маска за лице

Домашно приготвените маски за лице са лесен и ефективен начин за лечение и грижа за проблемната кожа. Те не само са лесни за приготвяне и адаптиране към уникалните нужди на кожата ви, но и са изключително ефективни за контролиране на производството на себум и успокояване на раздразненията. Глинените маски са особено популярни, защото не само извличат токсините и бактериите от кожата, но и помагат за намаляване на зачервяването, минимизиране на петната и успокояване на алергичните реакции.

Необходими съставки:

  • 2 с.л. зелена глина
  • 2 с.л. ябълков оцет (по желание)
  • 1 капка етерично масло от тамян
  • 1 капка етерично масло от лавандула
  • 1 капка етерично масло от чаено дърво

Смесете всички съставки до получаването на гладка смес и нанесете върху лицето и шията. Оставете да подейства 15 минути или повече, докато почувствате опъване и е напълно изсъхнала, след което изплакнете с хладка вода.

Натуралната козметика на Етерика заслужено добива все по-голяма популярност. Все повече хора се насочват към употребата на природни продукти. Приготвянето на собствени натурални продукти в домашни условия се превръща в популярен начин да се насладите на ползите от натуралните съставки, без да използвате синтетични химикали или изкуствени консерванти. Приготвяйки сами натурални смеси, можете да сте сигурни, че получавате качествени и естествени съставки. Натуралните продукти също така често са по-достъпни от техните аналози, купени в магазина, което ги прави идеален избор за тези, които искат да облекчат бюджета си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе