От какво е съставен правилния матрак за вас?

Ако наскоро сте решили да сменяте своя матрак, няма как главозамайващо големият избор да не ви направи впечатление. Едно добро начало на вашето търсене е да се информирате с предимствата и недостатъците на всеки вид матрак.

Повечето са направени от – пружини, дунапрен, мемори пяна или латекс. Пружинните матраци са най-често срещаните и са част от домовете в страната от вече близо век.  Разбира се, с годините индустрията се разраства и нови видове набраха популярност. Запознаването с техните характеристики ще бъде основа, върху която да продължите търсенето на перфектния матрак за вас. Ето какви са те:

  1. Пружини

Това е най-традиционният вид матрак, съставен от пружинна сърцевина и слой омекотяване над нея. Най-популярните типа пружини са Бонел и Покет. Покет обикновено се намират в хибридни модели.

Това е една от най-издръжливите предлагани опции, което е основно предимство при закупуването на пружинен матрак. Освен това, те са на изключително достъпни цени. Пружините успяват да съхранят своята форма за много дълъг период от време, защото са изработени от здрав метал. Също така, пространството между тях позволява добро циркулиране на въздуха, осигурявайки по-прохладен и спокоен сън.

Най-големият недостатък на леглата с вътрешна пружина, е че някои от тях нямат достатъчно омекотяване и това може да бъде проблематично за тези, които търсят облекчаване на напрежението върху ставите и прешлените.

  1. Мемори пяна

Мемори пяната приляга перфектно към формите на вашето тяло. Това я прави идеалния вариант за тези от вас, които се събуждат с болки във врата, таза или гърба. Пяната има свойството да възвръща началния си вид, веднага щом премахнете натиска върху нея. Мемори пяната също притежава една уникална характеристика – нейната способност за изолиране на движението. Тъй като местенето на единия партньор няма да безпокои другия, това е оптималният избор за двойки, гарантирайки спокоен сън и на двамата.

Често срещан проблем с нея, е че мемори пяната задържа топлина. Ако сте склонни към прегряване докато спите, тя вероятно не е правилния избор. Разбира се, много производители са разработили технологии за охлаждане в своята мемори пяна, за да ограничат максимално този проблем.

Независимо дали ще предпочете пружинен матрак или такъв от мемори пяна, ще намерите идеалния избор за вас тук: https://ematrak.bg/dvulitsevi-matratsi

  1. Латекс

Латексовите матраци са известни със своя охлаждащ ефект, устойчивост и комфорт. Органичната латексова пяна се произвежда от Бразилска хевея, по позната като каучуково дърво. След преработка се получава суровина използвана за направата на най-различни продукти, сред които са и матраци.

Съществуват два типа латекс:

  • Натурален – Това е най-екологичният вариант за матрак. Естественият латекс обаче обикновено е на много висока цена, така че бъдете готови да платите голяма сума за този материал. Най-популярният избор сред природосъобразните купувачи е натуралният латекс.
  • Синтетичен – Тази версия се прави чрез смесване на синтетични полимери с дървесен сок.

Латексовият матрак предлага приятно отскачане, изключително издръжлив е и приема отлично формите на тялото.

  1. Хибрид

Хибридите са съставени от две главни части: пружинно ядро ​​и външен слой от омекотяващ материал, носещ допълнителен комфорт. Той бива направен най-често от мемори пяна, дунапрен, латекс или други примеси.

Този вид матрак перфектно комбинира проветривост и мекота, без да задържа топлина. Няма как да сгрешите с тях, без значение в коя позиция спите или колко килограма сте. Спрямо това от какво са съставени, те могат да бъдат по нуждите на всеки. Това е най-добрата опция за матраци за цялото семейство.

Експертите са съгласни, най-добрият начин да поддържаме здравето си, който често бива пренебрегнат в днешно време, е пълноценният сън. Много хора пренебрегват важността му и продължават да спят на матрак, който не им осигурява достатъчно спокойствие и комфорт. Закупуването на нов матрак е значителна инвестиция, но след като го направите, това ще повлияе позитивно не само на вашия сън, но и на вашето ежедневие, като ще се чувствате по-бодри, отпочинали и дейни. Уверете се, че взимате информирано решение, за да направите разумна покупка, която ще ви се отплати обратно с годините на ползване!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе