Общо 13 докладни осъдиха местните парламентаристи на днешната редовна сесия на общинския съвет в Силистра

Общо 13 докладни осъдиха местните парламентаристи на днешната редовна сесия на общинския съвет в Силистра.

Уреждане на бюджетните отношения през 2023 г. за срока до приемане на Бюджет за 2023 г. на Община Силистра и одобряване на Прогнозата за местните дейности с Разчет на показателите за 2023 г. и прогнозни показатели за периода – 2024 г. до 2026 г. бе първата приета от общо 13-те докладни, внесени от кмета на общината д-р Найденов. Одобряване на „Частично изменение на Общ устройствен план на община Силистра“ , както и определяне на позицията и мандата на представителя на Община Силистра за участие в редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК бяха докладни, които също бяха приети. Приета бе и точката, свързана с учредяване на безвъзмездно право на ползване на „Църковно настоятелство при храм-параклис „Св. Иван Рилски“ в с. Сърпово, внесена от градоначалника д-р Найденов, както и учредяване на безвъзмездно право на ползване на „Църковно настоятелство при храм-параклис „Св. Иван Рилски“ в с. Поп Кралево.
Общинските съветници приеха отчета за дейността на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивен информационен център по зависимости за 2022г., както и отчет на дейността на Съвета по въпросите на социалните услуги в община Силистра.

Гласуваха положително и за учредяване на безвъзмездно право на ползване на Сдружение „По-добро общество“.

Прекратяване на съсобственост между Община Силистра и физическо лице в имот по плана на гр. Силистра чрез продажба частта на общината, гласеше докладната, която също бе приета.
Последните две докладни от дневния ред касаеха прекратяване на съсобственост върху поземлен имот в с. Брадвари и разпореждане със сгради – частна общинска собственост в гр. Силистра, ПЗ „Запад“. Докладни, които бяха приети и те.

В края на сесията председателят на Общински съвет-Силистра д-р Мария Димитрова пожела успех на всички, които ще участват в предстоящите избори в неделя и светли Великденски празници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе