Поредно ателие за изящни аксесоари в читалището на село Брадвари

Второ по рода си ателие, наречено „Магията на сръчните ръце” бе проведено на 16.03.2023 г. в рамките на проекта „НЧ „Заря-1957” – с. Брадвари – иновативно пространство за развитие на местната общност”. Ателието бе посветено на идващите календарни празници – пролетното равнодейнствие – 21 март, символичния ден за Първа пролет – 22 март, както и на големия християнски празник Благовещение (25 март).

Участници в своеобразната работилница бяха децата от селото – ученици в местното училище „Св. св. Кирил и методий“, а модератор на ателието бе Пембегюл Сюлейман – учителка, преподаваща изобразително изкуство. Под нейно ръководство с много търпение, вдъхновение и желание за творческо присъствие участниците в ателието сътвориха великолепни пана, картички и др. аксесоари. Тази дейност се реализира в партньорство освен с училището в селото и с община Силистра.

Всички дейности по проекта са по Програма „Любителско творчество-2022” на НФК и се осъществяват с финансовото съдействие на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria (https://www.facebook.com/NationalCultureFundBulgaria).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе