В три силистренски гимназии се проведоха срещи на принципа „лице в лице“ със зрелостниците

В три силистренски гимназии се проведоха срещи на принципа „лице в лице“ между учениците – абитуриенти и: проф. д-р Цветана Стоянова- заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики; г-н Атанас Димитров- директор на Междууниверситетски център за развитие на кариерата към УНСС; доц. д.н. Владислав Лазаров- зам.-председател на НС на ТПК, инж. Веселин Дечев- председател на РС на ТПК- Силистра, със съдействието на г-жа Мария Недялкова- зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в община Силистра.

Материалната база на училищата, STEM кабинетите, желанието на учениците да израстват в образователните степени, да кандидатстват в избраните специалности и да се реализират професионално бяха в основата на срещите през изминалите два дни. Общо е становището, че силистренските ученици са високо подготвени за следващите нива в образователната система, че имат много социални въпроси и че търсят нови пространства за изява.

Срещите се проведоха на база сключените меморандуми за сътрудничество между Община Силистра с НС на ТПК и образователна институция УНСС. Така необходимите за бизнеса специалности, посочени от местната власт ще намерят образователна реализация. На практика това е взаимодействие- местна власт, образование, бизнес.

В три силистренски гимназии се проведоха срещи на принципа „лице в лице“ между учениците – абитуриенти и: проф. д-р…

Posted by Община Силистра on Thursday, March 23, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе