Събитие по случай първа пролет с участието на Фолклорна група „Добруджа“ към НЧ „Доростол 1870“ – Силистра

С това старо народно наричане започна първият ден на пролетта за ФГ „Добруджа“ при НЧ“Доростол- 1870″-Силистра, организирана по идея на фолклористката Мария Христова с участието и на Йорданка Иванова от РБ“П.Павлович“- Силистра! Кой не знае чудатото сърце на Мария- баба Марийка!- както я знаят по цялата област, която беше в образа си на малко дъждовната днес Баба Марта!

А Пролетта- бяла и сияйна!- беше напълно по мярка на Йорданка Иванова- лицето на филиала на Библиотеката в Силистра и жената, която от нищо прави чудеса: дали ще събира цяло лято децата от града и ще ги научи хем да четат, хем да създават невероятни красоти от хартия и подръчни средства, хем да пеят и творят! Участниците в групата бяха поздравени от Пролетта, която върна надеждата им за радост и добро в живота им с пожеланията и наричанията си!

На всички Йорданка Иванова поднесе направените от златните й ръце китки-самодивки, които се пазят цяла година и носят мир и любов на всеки дом, в който ги пазят! Читалище „Доростол-1870“- Силистра и неговият председател – Маргарита Любомирова за пореден път показаха, че когато човек много иска нещо- МОЖЕ да го направи, а какво по-ценно в един живот от това- да се бориш за доброто и красотата около и ЗА себе си!

ПО ВОДА ДА НИ ВЪРВИ!С това старо народно наричане започна първият ден на пролетта за ФГ"Добруджа" при НЧ"Доростол-…

Posted by Лилия Маркова on Wednesday, March 22, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе