Двама силистренци с успехи в бегови маратони в чужбина

Петър Петров – спортист ветеран от Силистра, е сред подгласниците на победителя в своята възрастова група в бегови маратон в Кипър. Честито! В островната страна състезанието от 5 през 10, 21 и до 42,2 км се провежда от 25 години насам по трасе, включващо спираща дъха гледка от старта до финала. Стартът му е от родното място на Афродита, а курсът му следва маршрут по брега на Средиземно море. Маратонът е акредитиран от Асоциация на международните маратони и дистанционни състезания. Състезанието се провежда по правилата на Световната атлетика. Преди години 70-годишният силистренец бе и певец в партията на тенорите в Смесен хор „Седянка“, а от 6 години е част от църковния хор при катедрален храм „Св. св. Петър и Павел“ към Доростолска епархия в Силистра.

В своя профил във Фейсбук силистренецът родом Тодор Димитров сподели: „Бягах на 27-мия градски маратон в Ниш, Сърбия. Предвид моментната ми форма се получи чудесно бягане и се забавлявах от сърце. Тръгнах без големи очаквания и с нагласата за тренировъчно бягане. Постепенно ускорявах и финиширах с време 3 часа 25 минути, като завърших 3-ти във възрастовата група от 18 до 50 години и 4-ти в генералното класиране“.

ВЕРСИНАЖ с публикация от преди 4 години: „Благодарение на силистренеца родом Тодор Димитров (капитан II ранг, носител за научно звание „доктор“) българското знаме бе развято в Ню Йорк като завършил най-дългото състезание в света, наречено „Шри Чинмой Себенадминаване 3 100 мили (5 000 км)“, изминато от него за 51 дни, 17 часа, 8 минути и 38 секунди, научаваме от http://www.360mag.bg. Така добруджанецът стана един от 44-те бегачи, завършили състезанието през повече от 20-годишната му история. Той се класира на 40-о място и едва вторият българин, успял да завърши този необикновен маратон“.

Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе