Денка Михайлова: Надявам се гостите ни да харесват дейностите по проекта и да проявят интерес и разбиране

Продължава сътрудничеството между силистренската ПГСУАУ Атанас Буров“ и съсловни организации от страната и чужбина. Днес в рамките на програма „Еразъм“ още няколко проекта, по които гимназията работи в училището гостува група от италиански ученици, както и такива от Испания и Полша и от съседна Румъния. Визитата е част от проект, касаещ мобилност на ученици. Представители на силистренската гимназия вече са посетили тези страни с изключение на Румъния, така че може да се приеме, че това е своего рода връщане на визитата.

„Надявам се гостите ни да харесват дейностите по проекта и да проявят интерес и разбиране. Наред с дейностите по проекта сме им подготвили и приятни изненади. Днес следобед гостите ни ще посетят община Силистра, където е предвидена среща с общинското ръководство и ще се запознаят дейността на местната комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. За сряда е планирано посещение в ЖС „Екатерина Каравелова“, защото основното мото на проекта е „Да учим в мир, да бъдем толерантни и съпричастни към околните“, сподели за Общинско радио- Силистра директорът на гимназията Денка Михайлова и допълни, че във вторник и четвъртък ще бъдат организирани за гостите няколко екскурзии за да се запознаят със забележителностите както на Силистра, така и до колкото е възможно до съседни градове. По отношение на материалната база Михайлова сподели, че благодарение на участието на гимназията в множество проекти може да се говори за обновяване на материалната база. Благодарение на „Региони в растеж“ училището беше санирано, беше извършена и вътрешна модернизация, както и газифициране.

По отношение на план приема за миналата година Денка Михайлова сподели, че е доволна от желанието на учениците да навлязат в предлаганите атрактивни паралелки и че очакванията й са и тази година приемът да е същото ниво. Интерес предизвиква заложената схема за изучаване на чужди езици в гимназията, което е допълнителен бонус по отношение на желанията на тези, които имат намерение да кандидатстват в гимназията.

Във връзка с реализацията на подобни инициативи Михайлова, сподели че това заражда приятелства, и разбира се обмяна на опит.

„Учениците могат да обогатят както своята езикова култура, така и познанията си в други сфери, да придобият впечатления как се извършва учебния процес и в други държави. Проектите на „Еразъм“ предлага много възможности“, сподели в заключение Денка Михайлова.

Денка МИХАЙЛОВА: „Надявам се гостите ни да харесват дейностите по проекта и да проявят интерес и разбиране“Продължава…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Monday, March 20, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе