Софийският театър „Възраждане“ гостува в Силистра на 22 март с пиеса за легендарния Фреди Меркюри

Столичният театър „Възраждане“ ще гостува утре вечер /22 март/ в Силистра в салона на местния Драматично-куклен театър /бивш Куклен театър/ с нашумелия спектакъл „Последната тайна на Фреди Меркюри“ от Ирина Гигова. Гастролът е в рамките на национално турне.

Режисьор на пиесата е Съни Сънински, сценографията – на Невяна Кавалджиева, хореографията – на Мила Искренова, а участват актьорите Свежен Младенов, Георги Златарев, Анатоли Лазаров, Мариана Жикич, Лили Шомова, Донка Аврамова – Бочева.

Пиесата разказва за последните седмици от живота на легендарния Фреди Меркюри и предлага алтернативен поглед върху противоречивата биография на певеца, чийто образ е метафора за съдбата на артиста: да е винаги на показ, но почти никога себе си.

„Последната тайна на Фреди Меркюри“ е едно пътуване през истина и лъжа, през любов и омраза, през въображаемо и реално, през живота на една легенда.

Пиесата е с награда на журито за цялостен спектакъл и наградата на публиката на IV-ото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър в Сливница.

Цена на един билет – 12 лева.

За информация – 0876/00 77 95 и 0876/00 76 79

Билети – при касата на Драматично-куклен театър Силистра, бивш Куклен театър.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе