Силистра посрещна представители на Службата за демократични институции и права на човека

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, заедно с г-н Ростислав Павлов – секретар, посрещнаха представители на Службата за демократични институции и права на човека, която изпълнява мисия за наблюдение на предсрочните парламентарни избори в България на 2-ри април.

Г-жа Олга Блатакова и г-н Асгейр Рустад, заедно с техния преводач, са част от екипа на мисията към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Той се състои от 11 експерти и 14 дългосрочни наблюдатели, като в изборния ден са планирани допълнителни 200 краткосрочни наблюдатели.

Работата на мисията е да оцени доколко изборите се провеждат в съответствие с националното законодателство, ангажиментите на ОССЕ и други международни задължения и стандарти за демократични избори. Мисията ще наблюдава и медийното отразяване на кампанията.

В дните до изборния ден наблюдателите ще се срещат с представители на властите, на политически партии, гражданско общество, медии и международна общност, а няколко месеца след края на изборния процес, организацията ще публикува окончателен доклад, обощаващ наблюдението и отправящ препоръки за подобрения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе