Изложба на Национален музей „Васил Левски“ – Карлово и награждаване на млади литератори в Общински конкурс на Тутракан, посветен на Апостола

Изложба на Национален музей „Васил Левски“ – Карлово със заглавие „Всичко, което съм сторил, сторих го за Отечеството“ гостува в Тутракан.

Официалното откриване ще се състои на 16 март (четвъртък), от 14,00 ч. в Изложбената зала на Исторически музей – Тутракан.

Поводът за организираната изложбата е 150 годишнината от гибелта на Васил Левски. Възпоменателни събития, посветени на паметта на Апостола имаше в цялата страна.

Популяризирането на културното наследство и личността на идеолога и ръководителя на българската национална революция е кауза и на Националния музей „Васил Левски” в родния му град Карлово.

Като част от националната програма по достойното отбелязване на знаменателната годишнина Карловският музей представя експозицията в различни градове.

Тутракан също почете паметта на героя с тържествена церемония за полагане на венци и цветя на двата паметника на Васил Левски.

Десетки прояви в Общински център за извънучилищни дейности, детските градини, училищата и читалищата бяха част от честването в населените места в общината.

Едно от най-мащабните събития е Общинския конкурс „Левски и нашето време“ организиран от Община Тутракан, Общински комитет „Васил Левски“ и Исторически музей – Тутракан.

Той се проведе в три части. На 17 февруари бе конкурса за млади рецитатори „Левски в детските сърца“ за деца от предучилищна и начална училищна възраст и състезание „Лъвски скок“ за ученици от V-VІІ клас.

В четвъртък, 16 март, по време на изложбата ще бъдат наградени и отличените участници в конкурса за литературно творчество „Левски и нашето време“ за ученици от VІІІ-Х и ХІ-ХІІ клас.
Изложбата ще гостува в Тутракан между 16 март и 28 април.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе