Пролетен концерт „Заедно да се веселим“

Община Силистра кани на пролетен концерт „Заедно да се веселим“. В програмата ще вземат участие деца от Музикалния колеж „Щефан Няга“ гр. Твърдица, Молдова и младите таланти от Силистра – Музикална студия „До Ре Ми“, Балет „Б2“, Ансамбъл „Ритъм“ при Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1966“ , гр. Силистра.

Празничният концерт ще се състои на 21.03.202г. в 18:00 ч. в голямата зала на театъра.

Визитки на участниците:

Музикалният колеж за български народни инструменти и танци в град Твърдица, Молдова, е Филиал на Кишиневския музикален колеж „Щефан Няга“ – единственото музикално училище за български фолклор извън пределите на България. Създадено е през 1996 година, за да подготвя професионални кадри за фолклорни формации и музикални училища в южната част на Молдова. Учениците се обучават като изпълнители и преподаватели по български народни инструменти – гъдулка, тамбура, гайда, кавал, народно пеене и български народни танци. Нашият талантлив съгражданин Димитър Русев е преподавател в Музикалния колеж.

Балет „Б2“ с ръководител Боряна Кьосева е създаден през 1998 година. В състава танцуват деца от 4 до 19 години. В репертоара му се включва палитра от разнообразни танци: класически, характерни, модерни техники, джаз и т.н. Идеята е да се обхванат деца, които имат желание и талант да разработват танцовия си потенциал.

Музикална студия „До Ре Ми“ с ръководител Бонка Скорчелиева е създадена през есента на 2005 година от Бонка и Пламен Скорчелиеви – висококвалифицирани музикални педагози, завършили Академията за музикално и танцово изкуство град Пловдив. Целта на ръководителите е откриване на талантливите деца на град Силистра и развиване на техните музикални и артистични възможности. Възпитаниците са на възраст от 5 до 18 години.

Танцов ансамбъл „Ритъм“, създаден през 1991г. по инициатива на председателя Росен Георгиев Атанасов. Той включва младежки танцов състав, средношколки танцов състав, детски танцов състав, състав за автентичен фолклор, клуб за народни хора;

Творческите формации са носители на международни и национални награди.

Заповядайте да посрещнем заедно настъпването на пролетта. Входът е свободен.

Община Силистра Ви кани на пролетен концерт „Заедно да се веселим“В програмата ще вземат участие деца от Музикалния…

Posted by Община Силистра on Wednesday, March 8, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе