Стартира подготовка за 3 март в Силистренско

В Силистра, Попина и Айдемир са в подготовка за честване на Трети март – Национален празник на България, 145 години от освобождението след руско-турската освободителна война 1877-1878 г., научаваме от разпространени в интернет и Фейсбук покани за участие в празничните събития.

Община Силистра ще отбележи деня с редица събития, както следва:

10:30 ч, Площад „Свобода“ – Тържествена церемония: – Ритуал по издигане на националното знаме на Република България; Слово от д-р Юлиян Йорданов, кмет на Силистра, Изпълнение на Емили Джамбазова от Музикална студия „До Ре Ми“. Събитията ще бъдат последвани от шествие с признателност към героите и прослава на свобоадта. След това ще бъдат поднесени венци пред паметниците на Стефан Караджа, капитан Георги Мамарчев и граф Лев Толстой.

Програмата ще продължи с концерт „С песните на България“ с участието на ДФФ „Добруджанче“ при Ансамбъл „Силистра“ на НЧ „Доростол – 1870“ и на народния изпълнител Николай Славеев.

НЧ „Паисий Хилендарски – 2006“, село Айдемир организира тържествен митинг – заря посветен на 145 г. от Освобождението на България от османско робство. Събитието е насрочено за 3 март от 17,00 ч. пред паметника на загиналите във войните айдемирци.

Село Попина ще отбележи празника с тържествено слово за освобождението, рецитал по стихове на български автори за свободата на България и поднасяне на венци пред паметниците на загиналите за свободата. Програмата започва в 10,00 ч. в центъра на селото.

В Силистра, Попина и Айдемир са в подготовка за честване на Трети март – Национален празник на България, 145 години от…

Posted by Jordan Georgiev on Monday, February 20, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе