Кои марки акумулатори са най-предпочитани и защо?

Светът преминава все повече към електрифициране, което неминуемо води до повишено търсене на различните видове акумулатори. Към момента, предимно се използват в автомобилите, моторите, камионите и другите типове МПС и това доведе до множество марки, предлагащи различни видове батерии за тях. Кои брандове са предпочитани днес и защо? Споделят от онлайн магазин Maxcar!

Има ли разлика в акумулаторите на отделните марки?

Тези елементи изпълняват една и съща основна функция – да осигуряват електрическа енергия за стартиране на двигателя и работата на електрическите системи на леката кола. Въпреки това има и разлики между марките по отношение на качеството, издръжливостта и надеждността на техните акумулатори.

Някои реномирани производители са известни с производството на висококачествени продукти, които издържат по-дълго и се представят по-добре в различни условия от по-нискокачествените и много евтини аналози на неизвестните имена. Предпочитаните и доказани брандове често използват по-добри материали и производствени процеси, което може да доведе до по-устойчиви на повреди крайни продукти. Техните батерии са по-способни да се справят с екстремните температури през зимата и по-малко вероятно е протичането на електролита или неочакваната повреда.

Кои са сред лидерите в бранша?

Доказаните през годините марки акумулатори се използват масово в отделни случаи на необходимост. Сред тях са имена като:

  • Банер – име с репутация на производител на висококачествени автомобилни и други видове батерии. Отличават се с висока производителност, дълготрайност и съчетание на последно поколение технологии от областта;
  • Бош – с право този бранд е сред лидерите в производството на батерии за множеството МПС не само в Германия, но и в страните от Източна Европа и Китайската народна република;
  • Електра – южнокорейска компания, предлагаща висококачествени елементи за акумулиране на електричеството от всякакъв вид: GEL, AGM, оловно киселинни и други;
  • Ексайд – производител постоянно изненадващ няколко поколения водачи на автомобили с високотехнологичните си продукти;
  • Оптима – благодарение на патентованите си технологии за производство, продуктите на компанията в областта на съхранението на електричество се отличават с висока производителност, дълготрайност, устойчивост на вибрации и работа при ниски температури;
  • Старк – това е български роден бранд за производство на висококачествени и сравнително евтини акумулатори за различните видове по-стари от 5 години МПС.

Препоръките са за пазаруване от каталозите на специализираните онлайн магазини, където продуктите са доставени от оторизираните за страната дилъри на отделните компании производители и предоставят гаранция за високо качество.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе