Работна среща на областната група за учене през целия живот в Силистра

Представител на Областен информационен център – Силистра (ОИЦ) взе участие в работна среща на областната координационна група за учене през целия живот, организирана от Регионалното управление на образованието в Силистра. Домакин на събитието бе Димитър Тодоров – заместник-областен управител на област Силистра, който откри срещата в присъствието на д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра, на Габриела Миткова – началник на РУО, както и на представители на различни заинтересовани институции и организации.

Ана Караджова, управител на ОИЦ-Силистра представи информация за програмите през програмен период 2021-2027 г., които предоставят възможности за финансиране на обучения и придобиване на нови знания и умения. Според индикативната годишна работна програма на Програма „Развитие на човешките ресурси“, през 2023 година ще бъдат отворени редица процедури, които ще подпомогнат безработни и заети лица, уязвими групи и млади хора, работодатели и партньори за осигуряването на съответствие между търсенето и предлагането на работна сила, „зеления“ преход и дигитализацията, активирането на неактивни лица, включително младежи, адаптиране на работниците, предприятията и предприемачите към промените на пазара на труда и баланса между личния и професионалния живот. По програма „Образование“ ще бъде възможно изпълнението на интегрирани регионални проекти, които да включват и мерки за ограмотяване на възрастни, провеждане на курсове за придобиване на образователна степен, валидиране на знания, преход към пазара на труда.

Срещата се състоя в рамките на проект „Изпълнение на обновените приоритети на Европейската програма за учене на възрастни“ по програма „Еразъм+“, който предвижда създаване на партньорски мрежи в сектора за учене на възрастни в 4 пилотни области – Силистра, Бургас, Враца и Търговище. Подписано бе партньорско споразумение за развитие на уменията в област Силистра и план за действие с инициативи през 2023 г.

РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЛАСТНАТА ГРУПА ЗА УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ В СИЛИСТРАПредставител на Областен информационен център –…

Posted by Областен Информационен Център Силистра on Wednesday, February 15, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе