По искания на Районна прокуратура – Силистра двама мъже, обвиняеми за извършването на кражба на дизелово гориво от частна фирма, остават в ареста

По искания на Районна прокуратура – Силистра двама мъже на възраст 47 г. и 51 г., привлечени към наказателна отговорност за това, че при условията на опасен рецидив, извършили кражба на дизелово гориво от частна фирма, остават ареста. Във връзка със случая към наказателна отговорност са привлечени още двама мъже – роднини на задържаните – на 42 г. и на 18 г. Спрямо по-възрастния от тях е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“, наложена му е и забрана да напуска пределите на Р. България, а на 18-годишния е наложена мярка „подписка“, тъй като той е неосъждан и без криминални регистрации.

На 13 февруари 2023 година, в резултат на предварително планирана операция, трима от четиримата мъже били задържани непосредствено след като извършили кражба на 200 л дизелово гориво, което източили от паркиран в двора на частен имот в село Белица товарен автомобил. За да проникнат в обекта, те унищожили част от ограда, а откраднатото пренесли с лек автомобил, собственост на единия. Откраднатото гориво било намерено скрито.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение – Тутракан при Районна прокуратура – Силистра. Определенията на съда подлежат на обжалване пред Окръжния съд в града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе